Skip to content

Lehpa 2 - AFC Keltik 1-2 (1-1)

Tällä kertaa AFC Keltikillä ei ollut kauan aikaa murehtia tappioon päättynyttä KiU ottelua, kun vastaan asettui Lehmossa tiistai-illan vieraspelissä kevään harjoituspeleistä tuttu Lehpa 2. Pre-seasonilla Keltik kaatoi Lehpa2:sen kummassakin harjoitusottelussa, mikä enteili hyvää tulevaan kamppailuun. Varmasti osittain tästä syystä Keltikin pukukopissa oli ennen ottelua rento tunnelma ja joukkue oli valmis ottamaan täyden pistepotin aurinkoisella High Pine Lanen tekonurmikentällä.

Katsojiakin oli saapunut lehtereille mukavasti ja he pääsivätkin seuraamaan tapahtumarikasta ottelua! Ottelu alkoi kotijoukkueen Lehpa 2:sen painostuksella. Keltikille tuotti suuria vaikeuksia päästä pelaamaan omaa peliään ja helppojen lyhyiden syöttöjen antaminenkin omille pelaajille tuntui välillä ylitsepääsemättömän vaikealta. Lehpa 2 oli sen sijaan selvästi paremmalla jalalla liikenteessä kuin kevään harjoitusotteluissa, ja kotijoukkue vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä kohti Keltikin maalia. Lehpa 2:sen painostus tuotti tulosta pelikellon näyttäessä 17 minuuttia, kun Keltikin puolustaja joutui pysäyttämään vastustajan hyökkäyksen rangaistuspotkun arvoisesti. Lehpa 2:sen Aku Putkonen sijoitti rangaistuspotkun tarkasti alanurkkaan ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon.

Pelin edetessä Keltik alkoi päästä jo hieman paremmin peliin sisään. Käännekohta tapahtui ajassa 38 minuuttia, kun Keltikin hyökkääjä Jani Strand karkasi läpiajoon. Lehpa 2:sen puolustajalle ei jäänyt lopulta muuta vaihtoehtoa kuin pysäyttää Strandin eteneminen sääntöjen vastaisesti. Tästä rikkeestä tuomari antoi kotijoukkueelle suoran punaisen kortin, ja Lehpa 2 joutui pelaamaan lopun pelistä kymmenellä kenttäpelaajalla. Miesalivoima vaikutti selkeästi kotijoukkueen pelaamiseen, ja Keltik pääsi tekemään tärkeän kavennusmaalin juuri ennen puoliaikaa. Keltikin vasen laitapuolustaja Tran Thanh tälläsi voimalla kulmapotkun jälkeisestä flipperipallosta pelipallon verkon perukoille ajassa 45 minuuttia. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Tasoitusmaalin johdosta Keltikin ei tarvinnut tehdä muutoksia 4-4-2 taktiikkaan tauon aikana. Peli jatkui tauon jälkeen hienoisella Keltikin painostuksella ja ajassa 56 minuuttia Keltikin hyökkääjä Cekrar Giray latasi 1-2 johtomaalin hienolla kaukolaukauksella. Tämän jälkeen Keltikillä oli muutama paikka syventää kotijoukkueen ahdinkoa, mutta palloa ei saatu enää toimitettua uudestaan maalivahdin selän taakse.

Lehpa 2 sai vielä pelin viimeisellä jaksolla luotua muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Keltik onnistui välttymään uusilta takaiskuilta ja tuomari vihelsi pelin päätökseen 1-2 tilanteessa. Keltikin peliesitys jätti parantamisen varaa mm. lyhytsyöttöpelin osalta, mutta tärkeintä oli saada vieraskentältä kotiin viemisiksi täydet kolme pistettä. Seuraavaksi Keltik kohtaa 6.6.2017 tiistai-illan vieraspelissä Koillispuistossa sarjan uuden tulokkaan IRPA:n ja joukkueen ainoana tavoitteena on jatkaa voitokasta vieraspelikierrosta!

#30