Skip to content

JuPS - AFC Keltik 1-2 (1-2)

Kauniihkona kesäisenä keskiviikkoiltana matkasi AFC Keltik kolme pinnaa mielessään Juukaan. JuPS on perinteisesti ollut kotikentällään Keltikille haastava vastus ja juukalaisongelma on ollut ratkaisematon mutta nyt orastava voittoputki ja matkaan saatu vahva sakki antoivat mukavasti itseluottamusta. Liekö ottelun alussa ollut liiaksi takki auki ja ryijy esillä, sillä Keltikin kehnon puolustamisen jälkeen pääsi JuPSin Jesse Kukkonen täräyttämään hyvästä syötöstä jo toisella peliminuutilla ottelun avausmaalin.

Keltik kuitenkin kuittasi lukemat yhteen yhteen heti seuraavassa hyökkäyksessä: Riku Rantala laittoi maalille hienon laakapallon, ja JuPS-pelaajalla ei ollut muuta mahdollisuuta kuin pistää pallo omaan reppuun. Ensimmäinen puoliaika oli etenkin vierasjoukkueelta varsin vaisua peliä, ja selvästi näki, että joukkue pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella luonnonnurmella. Kotijoukkueelle täytyy myös antaa tunnustusta hyvästä vastuksesta: joukkue ei missään tapauksessa vaikuttanut sarjan nollakerholaiselta tai heittopussilta. Avauspuolikkaan lopulla Keltik alkoi saada enemmän tilanteita ja painetta juukalaismaalille. Juuri ennen puoliaikaa Keltik sai keskialueella hyvän katkon, minkä seurauksena Riku Rantala vapautti Jani Strandin, maalintekijän jumalan tai beelsebubin armosta, viimeistelemään alanurkkalaukauksella numeroiksi 1-2, jotka jäivätkin ottelun loppunumeroiksi.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkueen otteita leimasi hermostuneisuus, mutta vierasjoukkue ei onnistunut superhypermegavaarallisia maalipaikkoja luomaan, puhumattakaan vapauttavasta kolmannesta täysosumasta. Ja päteviä syitähän oli monia: maalipörssin johtaja pelasi turfeilla, pallo oli kevyt, nurmi oli aito, kentässä oli kuoppa, välillä satoi, välillä ei. Sen sijaan JuPS Keltikin näennäisestä hallinnasta huolimatta sai aikaan pari vaarallista paikkaa: Keltik-puolustuksen puolittaisen (tai ¼) hutipotkun seurauksena JuPS-hyökkääjä pääsi klyyvareittain maalivahti Thanhin kanssa mutta sijoitti pallon ohi maalin. Lopussa JuPS sai puskettua pallon maaliinkin, mutta tarkkaavaisesti ja upeasti tuominnut erotuomaristo hylkäsi maalin paitsiona. Tasainen vääntö päättyi siis ehkä loppujen lopuksi kummiskin ihan aikuisten oikeesti niinku semi-ansaitusti vierasjoukkueen voittoon, mutta kotijoukkue ansaitsee kehut taistelusta kuten myös Juuan ABC maukkaista iltaherkuista ja pyytettömästä palvelusta urheilevan nuorison hyvinvoinnin edistämiseksi. Maakuntamatkailu ulottuu ensi viikon keskiviikkona sitten Savon puolelle, jolloin vastassa Juankoskella on Juicen patsaan lisäksi toinen kova kotijoukkue Pyrkivä.