Skip to content

JuPy - AFC Keltik 3-1 (1-0)

Otteluraportti JuPy-AFC Keltik 28.06.2017

Keltik kohtasi kauden kahdeksannessa pelissään Juankosken Pyrkivän, joka tiedettiin etukäteen kovaksi kotijoukkueeksi. Keltikillä oli ennen tätä peliä hyvä kolmen ottelun voittoputki alla ja joukkue lähtikin kasvattamaan voittosarakettaan juankoskelaisten kustannuksella. Puitteet Juankoskella olivat mitä mainioimmat kenttäkuulutuksineen ja puoliaikamusiikkeineen. Sääkin helli pelaajia, kun oli pilvistä ja ilma vaikutti erittäin happipitoiselta. Ilta lupaili siis loistavaa näytöstä juankoskelaiselle yleisölle, jota oli kerääntynyt mukavasti ”stadionin” lehtereille.

Oliko pitkä matkustaminen autossa vai liiallinen kunnioitus Juicea kohtaan, mutta ottelu alkoi Keltikin kannalta sekavissa merkeissä. Pelillisesti Keltik tyytyi räiskimään palloa Pyrkivän linjan taakse ja tutusta lyhytsyöttö pelistä ei ollut tietoakaan. Kylmää vettä Keltikin niskaan tuli reilun kymmenen peliminuutin jälkeen, kun Pyrkivä lähetti tarkan kulmapotkun etutolpalle, josta kotijoukkueen pelaaja pääsi puskemaan pallon etuyläkulmaan. Maalin jälkeen Keltik ei meinannut saada pelistään kiinni ja kotijoukkue pääsi muutamille vaarallisille tekopaikoille. Hyvän ottelun maalilla pelannut Thanh Duong esti kuitenkin juankoskelaisten yritykset. Puolen tunnin kohdalla vierasjoukkue sai hiljalleen konettaan käyntiin, ja Keltik alkoikin pitää enemmän palloa ja syöttämään maita pitkin. Hyökkäyksiä saatiin vietyä kohti kotijoukkueen maalia ja parhaat tilanteet siunautuivatkin Joonas Haloselle ja Jani Strandille, mutta tällä kertaa pallo ei maaliin asti päätynyt. Ottelun toiselle puoliajalle lähdettiin siis kotijoukkueen 1-0 johdossa. 
Toiselle puoliajalle Keltik lähti siitä mihin ensimmäisellä puoliajalle jäätiin ja joukkueen kanssa sovittiin, että pelataan muutaman kosketuksen peliä ja pyritään pitämään pallo maassa. Toisen puoliajan alku oli Keltikin kannalta murheellinen, sillä vierasjoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku hyvin heppoisin perustein. Tilanne näytti puhtaalta olkapää olkapää vastaan tilanteelta, mutta tästä huolimatta linjamies liputti tilanteen virheeksi. Pyrkivän pelaajatkin tulivat pelin jälkeen kertomaan, ettei tilanteessa ollut mitään virhettä. Joka tapauksessa pallo vietiin yhteentoista metriin ja vaikka maalivahti Duong olikin tilanteessa hyvin mukana, niin pallo painui vastuttomasti maalin oikeaan alanurkkaan.

Maalin jälkeen peli alkoi muuttua kuumemmaksi ja pelaajia oli vähän väliä kentän pinnassa ja tuntui, että tuomarilla meinannut pysyä peli hallussa. Keltik onnistui kääntämään hiljalleen peliä kohti Pyrkivän kenttäpäätyä. Ajoittain hyvin toiminut syöttöpeli keskikentällä rikkoi Pyrkivän prässin, ja joukkue pääsi hätyyttelemään kotijoukkueen maalia. Keltik saikin tehtyä kavennuksen, kun peliä oli pelattu noin tunnin verran. Jesse Varvemaan antamasta kulmapotkusta pallo jäi pyörimään Pyrkivän kuudelletoista ja ensimmäisenä kakkospallossa oli Thanh Tran, joka siirsi pallon kotijoukkueen maaliin. Peli siis 2-1 ja puolisen tuntia aikaa hakea tasoitusmaalia. Keltik pääsikin tuomaan pelin kotijoukkueen kenttäpuolelle, mutta vaarallisimmat tekopaikat jäivät kuitenkin vähiin. Keltik siirtyi toisen puoliajan edetessä ottamaan isompia riskejä hyökkäyssuuntaan ja lopulta, kun peliä oli reilut 15 minuuttia jäljellä joukkue siirtyikin kolmen miehen alakertaan. Tämä antoi kotijoukkueen liukkaille kärkimiehille lisää tilaa juosta ja Pyrkivä saikin lopulta pallon kolmannen kerran maaliin, kun vastustaja pääsi nokikkain Duongin kanssa. Lopussa Keltikillä oli vielä muutamia hyviä paikkoja tehdä kavennusmaalia, mutta Riku Rantalan hyvä laukaus osui ylärimaan ja boksissa viimeiset ratkaisut jäivät vajaiksi. Lopputulos siis 3-1 Juankosken Pyrkivälle ja ilman maalivahti Duongin hyviä torjuntoja peli olisi voinut päättyä rumempiinkin lukemiin.

Tällä kertaa pisteet jäivät siis Juankoskelle, mutta Keltikin peli-ilme oli huomattavasti parempi kuin viime ottelussa Juukaa vastaan. Mahdollisuuksia oli parempaankin, mutta pelin alun vaikeudet saada peliä käyntiin ja tuomareiden ratkaisut olivat ratkaisevassa roolissa häviöön. Keltikin vieraspelikiertue jatkuu, mutta tällä kertaa tarvitsee matkustaa Lehmoon, jossa vastustajaksi asettuu LehPa/3. Peli pelataan sunnuntaina 23.7 kello 17.00. Tervetuloa kannustamaan Keltik takaisin voittojen tielle.

#24